Pasaulinė košės diena
2016-10-10
Visavertė vaikų mityba prasideda nuo sveikų pusryčių, kuriems labiausiai
tinka įvairios košės. Košėse yra daugiau nei 15 organizmui būtinų medžiagų:
vitaminų, mineralų, aminorūgščių, angliavandenių, augalinių riebalų. Košėse
esančios skaidulinės medžiagos gerina žarnyno veiklą, mažina cholesterino kiekį
kraujyje, stiprina imunitetą, suteikia energijos. Pusryčiaujantys vaikai lėčiau
pavargsta, greičiau susikoncentruoja, geriau mokosi, geriau lavinama jų
ilgalaikė ir trumpalaikė atmintis.
Spalio 10 dieną Jonavos r. Bukonių mokyklos – daugiafunkcio centro
priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai ir pradinių klasių mokiniai rytą pasitiko
pusryčiams valgydami sveiką iš kokybiškų avižų pagamintą "Malsena" košę.
Irma Danielė, sveikatos priežiūros specialistė